baka baka liten kaka.

Hej!
Nu kan jag äntligen invga min "bak och mat" -kategori! Här har ni.
Idag ska vi baka Mormors mors chokladkakor. (recpt från tidingen "Allt om Mat" nr 20 2008)
Man ska ha:
100g smör
1 dl stösocker
3 dl vetemjöl (180 g)
1 äggula
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Granering:
1 äggvita
pärlsocker
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa till en smidig deg (vi gjorde en dubbelsats så därför är den inte så smidig, men om ni gör dubbel kan ni knåda den till en fin och smidig deg).
3. Dela degen i två delar.
4. Rulla ut bitarna till ungefär fingerbreda längder.
5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut längderna med ett knivskaft.
6. Pensla med äggvita och strö på pärlsocker.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Kakorna är godast om dom är mjuka innuti.
8. Skär dem i sneda bitar, ca 2-3 cm breda. Låt dom svala i rums temeratur.
Klart enjoy! :) (Alla bilder är tagna med mobilkameran, så det är inte så bra kvalite)
// Linnéa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0