kryddig köttfärs i libabröd med zucchiniziki
Hej!
Här kommer den lovande "matvisningen". I dag så blir det kryddig köttfärs i libabröd och zucchiniziki. Det är ett recept från Linas matkasse vecka 34 & 35. Det som behövs är:
ca 500 g nötfärs
1 msk kinesiska soja
2 msk tomatpuré
1 påse biftekikrydda
2 dl vatten
1/2 citron
1/2 zucchini
1 vitlöksklyfta
1 dl matyoghurt
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 gul paprika
1 röd paprika
2 tomater
1/2 knippe saladslök
libabröd

1. Fräs ca 500 g nötfärs i lite olja i en rymlig stekpanna. Krydda sedan med kinesisk soja, tomatpuré och biftekrydda.

2. Häll på vatten, sänk värmen och låt puttra tills nästan all vätska försvinnit. Riv senare över skalet från den halva citronen.

3. Grovriv zucchini och pressa ut vätskan med händerna. Lägg zucchinin i en skål och pressa ner vitlöksklyftan och 1 matsked saft från citronen. Blanda i matyoghurten, salten och svartpepparn.


4. Tärna den gula paprikan, röda paprikan och tomaterna. Strimla salladslöken och lägg upp i olika skålar.

5. Servera köttfärsen i libabröd tillsammans med grönsakerna och zucchinizikin.

Sätt på riktigt hög musik och dansa gärnet när du gör detta sen så smaklig måltid!
Lycka till // Linnéa
Kommentarer
Trackback